Broodsoorten

Het brood is zoveel mogelijk biologisch. tarwe volkorenmeel en tarwebloem koop ik sinds kort bij Boerderij Eyckenstein in Maartensdijk. Dit meel is gemaakt van tarwe dat ze zelf verbouwd hebben. De overige meel en bloem koop ik bij de Zuidmolen in Groesbeek of Windmolen De Vlijt in Wageningen.

Een busbrood wordt in een metalen broodvorm gebakken. Een boule rijst in een rijsmandje en wordt direct op de steen gebakken. Ik gebruik voor het bakken een steenoven. Een rofco B30 voor de kenners.

Het desem is op basis van roggemeel met 100% hydratatie.

Broodsoorten

Campagne
busbrood 750 of 950 gram
boule 850 gram

Ingrediënten: tarwe volkorenmeel, tarwebloem, desem, water, bakkerszout

Zadenbrood
busbrood 750 of 950 gram

Ingrediënten: tarwe volkorenmeel, tarwebloem, desem, water, bakkerszout, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten

Stokbrood
300 gram

Ingrediënten: tarwebloem, gist, desem, water, bakkerszout

Krentenbrood
boule 650 gram

Ingrediënten: tarwebloem, gist, desem, water, bakkerszout, krenten, rozijnen

Speltbrood
boule 600 gram

Ingrediënten: speltmeel, speltbloem, gist, water, bakkerszout

Gluten-arm brood
vloerbrood 650 gram

Ingrediënten: havermeel*, rijstmeel*, gierstvlokken, desem*, water, bakkerszout.
* niet gegarandeerd glutenvrij!