Broodsoorten

Het brood is zoveel mogelijk biologisch. Tarwebloem, tarwe volkoremeel, Speltbloem en Spelt volkoren meel komen van de Commandeursmolen in Mechelen (Limburg). Ze gebruiken zoveel mogelijke regionale grondstoffen. De overige meel en bloem koop ik bij De Zuidmolen in Groesbeek of Windmolen De Vlijt in Wageningen. De plaatselijke ekoplaza is fijn om bij de hand te hebben voor kleine hoeveelheden.

Een busbrood wordt in een metalen broodvorm gebakken. Een vloerbrood rijst in een rijsmandje en wordt direct op de steen gebakken. Ik gebruik voor het bakken een steenoven. Een rofco B30 voor de kenners.

Het desem is op basis van roggemeel met 100% hydratatie.

Broodsoorten

Campagne
busbrood 750 of 950 gram

Ingrediënten: tarwe volkorenmeel, tarwebloem, desem, water, bakkerszout

Zadenbrood
busbrood 750 of 950 gram

Ingrediënten: tarwe volkorenmeel, tarwebloem, desem, water, bakkerszout, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten

Stokbrood
300 gram

Ingrediënten: tarwebloem, gist, desem, water, bakkerszout

Krentenbrood
vloerbrood 550 gram

Ingrediënten: tarwebloem, gist, desem, water, bakkerszout, krenten, rozijnen

Speltbrood
vloerbrood 550 gram

Ingrediënten: speltmeel, speltbloem, desem of gist, water, bakkerszout

Landbrood
Vloerbrood 600 gram

Ingrediënten: tarwebloem, roggedesem, water, bakkerszout

Gluten-arm brood
vloerbrood 600 gram

Ingrediënten: havermeel*, rijstmeel*, boekweitmeel*, tapiocameel*, gierstvlokken, desem*, psylliumvezels, water, bakkerszout.
* niet gegarandeerd glutenvrij!

Gluten-arm brood Gist
busbrood 700 gram

Ingrediënten: boekweitmeel*, rijstmeel*, tapiocameel, suiker, azijn, gist, psylliumvezels, water, zout.
* niet gegarandeerd glutenvrij!